Senaste nytt

22 juli, 2023 in Fertilitet, statistik, Sverige, Vaccin

Minskning av barnafödande i Sverige med 9.5 % från januari 2022 till april 2023

Förändring av födelsetal i procent i Sverige från oktober 2021 till april 2023

10 juni 2023: Det här borde vara den största nyhetsartikeln i världen och ett ämne för omedelbar handling, eftersom det hotar vår arts överlevnad. Vi lever dock inte i en frisk värld, då regeringar, myndigheter och media kollektivt sopar hela frågan under mattan.

Vad är det som bör bekymra varenda människa på vår planet? Jo, det faktum att födelsetalen i en överväldigande majoritet av länder med höga vaccinationsfrekvenser har sjunkit drastiskt, och inleddes precis nio månader efter att massvaccination av män och kvinnor i barnalstrande ålder startade. Kanske ännu värre, i länder som Sverige verkar nedgången i födelsetal accelerera.

I Sverige har vi nu data fram till april 2023 och för varje månad under den senaste 16-månadersperioden har det fötts betydligt färre barn per 100 000 kvinnor i åldern 18-45 år jämfört med trenden under de senaste 10 åren.
(Publicerad den 10 juni 2023 via sociala medier, eftersom den nya webbplatsen var under uppbyggnad.)
Genom att surfa på denna webbplats godkänner du vår cookies och integritetspolicy.
Jag accepterar