Senaste nytt

20 juli, 2023 in Etik, modern, Pfizer, Vaccin

Ingen information lämnades som grund för "informerat samtycke"

Foto av Guido Hofmann på Unsplash

7th juni 2023: Inte en enda av de många miljarder människor som har fått covid-19-vaccin har fått tillräckligt med information för att kunna fatta ett välgrundat beslut om att acceptera vaccinet eller inte, så kallat informerat samtycke. Detta är ett brott mot en av de mest grundläggande principerna för etiska medicinska interventioner och människor över hela världen bör vidta rättsliga åtgärder.

Detta är slutsatsen av en detaljerad artikel av Chris Flowers, läkare och docent i radiologi,om lipidnanopartiklarna i mRNA-vaccinerna. Artikelns slutsats:

”Lipidnanopartiklar skadar människor och det finns inget känt sätt att ta bort dem från kroppen. Eftersom dessa skador – liksom de fakta att LNP:er färdas genom kroppen, fastnar i organ och inte kan tas bort – inte avslöjades för patienterna innan de fick LNP/mRNA-covid-"vaccinerna", kunde patienterna inte ge informerat samtycke till att få de experimentella covid-läkemedlen.

American Medical Association (AMA), som aggressivt har drivit på för covid-vaccinering, säger: "Informerat samtycke till medicinsk behandling är grundläggande i både etik och juridik. Patienter har rätt att få information och ställa frågor om rekommenderade behandlingar så att de kan fatta väl övervägda beslut om vården... När läkare vill inhämta en patients informerade samtycke... bör läkaren:

  1. Bedöma patientens förmåga att förstå relevant medicinsk information och konsekvenserna av behandlingsalternativ och att fatta ett självständigt, frivilligt beslut.
  2. Presentera relevant information på ett korrekt och lyhört sätt, i enlighet med patientens preferenser för att ta emot medicinsk information. Läkaren bör inkludera information om:
    • … Arten och syftet med rekommenderade insatser
    • Belastning, risker och förväntade fördelar med alla alternativ, inklusive att avstå från behandling
  3. Dokumentera samtalet om informerat samtycke och patientens… beslut i journalen. När patienten... har lämnat ett specifikt skriftligt samtycke, ska samtyckesformuläret inkluderas i journalen."

Eftersom dessa grundläggande åtgärder inte vidtogs, agerade regeringar, folkhälsomyndigheter, medicinsk personal och företag, med hänvisning till AMA, på ett oetiskt sätt mot miljarder människor som har fått covid-vaccin över hela världen. Amerikaner och andra måste vidta rättsliga åtgärder mot dem som misslyckades med att uppfylla en av de mest grundläggande principerna för etiska medicinska ingrepp.”
(Publicerad den 7 juni 2023 via sociala medier, eftersom den nya webbplatsen var under uppbyggnad.)
Genom att surfa på denna webbplats godkänner du vår cookies och integritetspolicy.
Jag accepterar